"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Ondergrondse kluitverankering

 

Wat is ondergrondse kluitverandering?

Jonge bomen zijn nog niet zo sterk als hun oudere soortgenoten. Daarom zijn ze minder bestand tegen hevige wind. Dit kan leiden tot het omvallen van een boom maar ook voor onveilige situaties. Je wil immers niet dat een boom uitwaait en tegen je woning valt, je dak beschadigt of bij de buren belandt. Met ondergrondse kluitverankering verhoog je de stabiliteit van je boom met de hulp van grondankers en spanbanden. Eens de boom stevig genoeg is en voldoende wortels heeft aangemaakt lost de ondergrondse verankering vanzelf waardoor het een natuurvriendelijke methode is.

 

Waarvoor is kluitverandering ondergronds goed?

Traditioneel werden bomen verstevigd door het plaatsen van bovengrondse palen die zorgden voor extra stabiliteit. Het nadeel hiervan is dat deze palen vaak in de weg staan en het uitzicht op je tuin wat belemmeren. Ook bij het afrijden van het gras is het vaak een hele karwei om rond deze palen te maaien. Kluitverandering ondergronds is een uitstekend alternatief hiervoor. De boom wordt verstevigd, hij behoudt zijn natuurlijke bewegingsvrijheid en omdat de ankers zich ondergronds verbinden hebben ze geen invloed op het uitzicht van je tuin. Ook de wortels worden extra gestimuleerd om te groeien en wanneer deze stevig genoeg zijn, lossen de ankers vanzelf.

 

Koop biobased kluitverandering ondergronds bij Natural Plastics

Heb je net een nieuwe boom in je tuin geplant en wil je deze de bescherming bieden die het verdient. Natural Plastics is een bedrijf die duurzame en groene oplossingen biedt voor tuinliefhebbers, zelfstandige tuiniers en overheden. Zo verkopen ze biobased kluitverandering ondergronds ter ondersteuning van jonge bomen waarvan de wortels nog niet ontwikkeld genoeg zijn om bestand te zijn tegen hevige wind. Neem contact op voor meer informatie of plaats meteen een bestelling.

 

Heeft u interesse of wilt u nadere uitleg, wij komen graag bij u langs.

Bekijk hier alle producten:

Keeper Systeem
Keeper Systeem
Biobased Wortelschermen
Biobased Wortelschermen
Biobased Maaibeschermer
Biobased Maaibeschermer
Biobased Buizen
Biobased Buizen
Biobased Faunaraster
Biobased Faunaraster
Biobased Reclameborden
Biobased Reclameborden
Biobased Wegmeubilair
Biobased Wegmeubilair
GreenSand
GreenSand
Biodoek
Biodoek
Klimaatadaptieve Beplanting
Klimaatadaptieve Beplanting
Water geven
Water geven
Innogreen
Innogreen
Biobased gevelbescherming
BIOBASED GEVELBESCHERMING