"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Natural Plastics ontwikkelt biobased maaidraad

Het Heemskerkse Natural Plastics heeft zojuist het haalbaarheidsonderzoek afgerond naar het maken van een biobased maaidraad gemaakt uit reststromen uit de land- en tuinbouw. Het bedrijf kreeg hiervoor een subsidie van de provincie Noord-Holland.

Lees verder

Green Deal opmaat voor groene openbare ruimte

Donderdag 11 april 2019 is de Green Deal Biobased producten voor de openbare ruimte afgerond in Bergen op Zoom. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat de deelnemers met elkaar verder willen

Lees verder

Green Deal Biobased materialen voor de openbare ruimte

De succevolle Green Deal waarin Natural Plastics betrokken is wordt afgesloten op 11 april in Bergen op Zoom.

Lees verder

Natural Plastics op Groene Inspiratiedag Nordwin College

Op dinsdag 5 maart is Natural Plastics aanwezig op de Groene Inspiratiedag van het Nordwin College in Leeuwarden.

Lees verder

Startsein onderhoud N231 met biobased proeftuin door gedeputeerde

Groot onderhoud aan de N231 is op woensdag 13 februari feestelijk van start gegaan. Een erg mooie opdracht van Provincie Noord-Holland die wordt uitgevoerd door Dura Vermeer.

Lees verder

Groendag Clusius in het teken van de klimaatverandering

Op woensdag 6 februari wordt op het Clusius College in Hoorn de jaarlijkse Groendag gehouden. Het thema voor deze Groendag is geïnspireerd op de mooie, maar warme en droge zomer van 2018; Weer of Geen Weer, Groen & Klimaat.

Lees verder

Certificaat Sustainable Development Goals VN

Provincie Zeeland heeft voor ons boomplantsysteem een certificaat opgesteld volgens de Sustainable Development Goals van de VN.

Lees verder

Europa loopt warm voor groen strooizout

Binnenkort wordt er in Noord-Holland bij gladheid getest met 'groen strooizout', gemaakt van sap uit bermgras.

Lees verder

Niet afbreekbare biobased buizen

Natural Plastics heeft biobased buizen ontwikkeld die niet afbreekbaar zijn. Ze kunnen ingezet worden voor diverse uiteenlopende doeleinden; bijvoorbeeld als drijflichaam voor natuurlijke oeverbescherming. De foto's hieronder zijn gemaakt in Breda.

Lees verder

Interview Green Deal Biobased Producten voor Openbare Ruimte

De belangstelling om biobased producten toe te passen in de openbare ruimte wint enorm aan belangstelling. Hadden de partijen in de Green Deal ooit het idee om vier projecten te starten gedurende de looptijd, inmiddels zijn er in de provincie Brabant al 22 projecten gestart, terwijl meer dan 90 nieuwe belangstellenden zich hebben gemeld voor de Community of Practice.

Lees verder

Natural Fiber: 100% biobased plaatmateriaal

biobased plaatmateriaalNatural Plastics en Ecoboards zijn er samen in geslaagd een 100% biobased plaatmateriaal (Natural Fiber) te ontwikkelen. Mede dankzij de steun van de provincie Noord-Holland hebben zij nu de juiste productietechniek ontwikkeld.

Door middel van het gebruik van bioplastics gecombineerd met biobased vezel wordt bij de juiste keuze van materiaal een flinke verbetering ten opzichte van het bestaande plaatmateriaal behaald.

Lees verder

Speciale Boomfeestdag actie!

Op woensdag 14 maart is het Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan hebben wij samen met onze dealer Innogreen een kortingsactie op onze regenwormen. De actie is speciaal bedoeld voor gemeentelijke instellingen. Regenwormen zijn een ideale bodemverbeteraar, te gebruiken bij aan te planten of reeds verplante bomen.

De bestelperiode voor de actie loopt van maandag 19 februari t/m vrijdag 9 maart 2018.

Lees verder