Natural Plastics op Groene Inspiratiedag Nordwin College

Op dinsdag 5 maart is Natural Plastics aanwezig op de Groene Inspiratiedag van het Nordwin College in Leeuwarden.

Startsein onderhoud N231 met biobased proeftuin door gedeputeerde

Groot onderhoud aan de N231 is op woensdag 13 februari feestelijk van start gegaan. Een erg mooie opdracht van Provincie Noord-Holland die wordt uitgevoerd door Dura Vermeer.

Onderdeel van de opdracht is de aanleg van een biobased proeftuin van 850 meter op het deeltraject N231b. Natural Plastics werkt hierbij samen met hoofdaannemer Dura Vermeer en samenwerkingspartners Van Vuuren Electrotechniek en Bio Bound. 

Certificaat Sustainable Development Goals VN

Provincie Zeeland heeft voor ons boomplantsysteem een certificaat opgesteld volgens de Sustainable Development Goals van de VN. Het certificaat beschrijft de positieve impact door toepassing van ons boomplantsysteem. Enkele speerpunten uit het rapport:

Niet afbreekbare biobased buizen

Natural Plastics heeft biobased buizen ontwikkeld die niet afbreekbaar zijn. Ze kunnen ingezet worden voor diverse uiteenlopende doeleinden; bijvoorbeeld als drijflichaam voor natuurlijke oeverbescherming. De foto's hieronder zijn gemaakt in Breda.

Natural Fiber: 100% biobased plaatmateriaal

biobased plaatmateriaalNatural Plastics en Ecoboards zijn er samen in geslaagd een 100% biobased plaatmateriaal (Natural Fiber) te ontwikkelen. Mede dankzij de steun van de provincie Noord-Holland hebben zij nu de juiste productietechniek ontwikkeld.

Door middel van het gebruik van bioplastics gecombineerd met biobased vezel wordt bij de juiste keuze van materiaal een flinke verbetering ten opzichte van het bestaande plaatmateriaal behaald.

Nieuw: biobased wortelschermen

biobased wortelschermenNatural Plastics heeft onlangs biobased wortelschermen ontwikkeld die vervaardigd zijn uit hernieuwbare bron. Wij kunnen ze voor u in verschillende hoogtes maken.

biologisch afbreekbare boomverankering in Osaka (Japan)

dag openbare ruimtenIn Osaka Japan is een mooi project met onze biologisch afbreekbare boomverankering uitgevoerd. Er is gekozen voor ons boomplantsysteem op basis van de voordelen voor biodiversiteit en de reductie van fijnstof en CO2.

In Japan kijkt men steeds bewuster naar wat men achterlaat voor de komende generatie en is men veel minder bang voor verandering. De mens is van nature bang voor verandering, veroorzaakt door de Amygdala (een kern in onze hersens).

Groendag Clusius in het teken van de klimaatverandering

Op woensdag 6 februari wordt op het Clusius College in Hoorn de jaarlijkse Groendag gehouden. Het thema voor deze Groendag is geïnspireerd op de mooie, maar warme en droge zomer van 2018; Weer of Geen Weer, Groen & Klimaat.

Europa loopt warm voor groen strooizout

Binnenkort wordt er in Noord-Holland bij gladheid getest met 'groen strooizout', gemaakt van sap uit bermgras. Mede dankzij een Europese subsidie van € 2,2 mln kan dit project, dat twee jaar geleden als idee bij de provincie Noord-Holland ontstond, proefdraaien op de N504 bij Alkmaar. Natural Tree Systems is als partner actief betrokken bij dit project.

Interview Green Deal Biobased Producten voor Openbare Ruimte

De belangstelling om biobased producten toe te passen in de openbare ruimte wint enorm aan belangstelling. Hadden de partijen in de Green Deal ooit het idee om vier projecten te starten gedurende de looptijd, inmiddels zijn er in de provincie Brabant al 22 projecten gestart, terwijl meer dan 90 nieuwe belangstellenden zich hebben gemeld voor de Community of Practice. Sterker nog: zelfs in het buitenland slaat de (door de deelnemers ontwikkelde) methode Magneet aan.

Speciale Boomfeestdag actie!

Op woensdag 14 maart is het Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan hebben wij samen met onze dealer Innogreen een kortingsactie op onze regenwormen. De actie is speciaal bedoeld voor gemeentelijke instellingen. Regenwormen zijn een ideale bodemverbeteraar, te gebruiken bij aan te planten of reeds verplante bomen.

De bestelperiode voor de actie loopt van maandag 19 februari t/m vrijdag 9 maart 2018.

Rijkswaterstaat publiceert Factsheet Bee-o-based

Bee-o-based is een maaibeschermer die ontwikkeld werd in samenwerking met de Europese Unie. De herbruikbare sheets kunnen ingezet worden voor meerdere doeleinden; bijvoorbeeld als watergeefsheet. Rijkswaterstaat zet de sheets in ter bescherming van lichtmasten. 

Natural Plastics op week van de Circulaire Economie

Natural Plastics staat op uitnodiging van Rijkswaterstaat op de tentoonstelling van de week van de Circulaire Economie.

Sustainable Hero 2012
Winnaar 2012 : Natural Plastics
Lees verder op EY.com of Beco.nl