"Creating a circulair economy with a focus on biobased"

Appeltern tuinfestival 2012

Dit jaar vindt de derde editie van het Appeltern Tuinenfestival plaats. Na de geslaagde festivals in 2010 en 2011 kon een editie in 2012 natuurlijk niet uitblijven. Thema van het festival is dit jaar 'De straat als tuin'.

De straat wordt meer en meer een onpersoonlijke plaats om te vertoeven, slechts vormgegeven door functionele dingen. Het Tuinenfestival zoekt ontwerpen die een beeldende stimulans geven aan het denken over de toekomst.
Appeltern

Natural-green zal tijdens deze editie de mogelijkheden van ondergrondse boomverankering demonstreren.

Voor het ontwerp van HOFPLAN Tuinontwerpen, JARDIN DE FLEURS tuinontwerp en beplantingsadvies en Pouwelse Tuinen wordt een uitzonderlijke techniek toegepast. Er zal namelijk een meerstammige esdoorn ondergronds verankerd worden onder een hoek van 30 graden.

Over het festival

ondergrondse verankering onder hoekDe festivaltuinen bevinden zich op het uitbreidingsterrein van De Tuinen van Appeltern. Op het terrein dat in 2010 compleet nieuw is aangelegd, vindt u ook de tuinen van 2010 en 2011 terug.

Het terrein onderscheidt zich duidelijk van de andere tuinen op het park. U vindt hier namelijk ook de Nationale vaste plantentuin, diverse grote Loungetuinen en de Trendtuinen. Meer informatie leest u op de website van De tuinen van Appeltern.